0

Pentru unele persoane, câteva pahare de alcool pe zi, poate fi obișnuință. Este adevărat, uneori, un pahar de vin după o zi grea poate fi o plăcere. Însă acest lucru este permis doar în cazul celor care nu au fost diagnosticați cu afecțiuni severe, cum ar fi: diabetul sau hipertensiunea.

În această articol, îți vom explica ce riscuri ascunde consumul de alcool, cât și de care se permite dacă ai diabet zaharat.

Ei bine, poți bea alcool, dar trebuie să fii conștient de gradul în care îți poate afecta sănătatea și cum ar trebui să gestionați acest lucru.

Consumul de alcool în exces, sau pe stomacul gol, mărește riscul de hipoglicemie(valori glicemice extreme de mici). Ficatul lucrează de două ori mai mult când bei alcool, deoarece încearcă să mențină echilibrul zahărului în sânge și, în același timp, încearcă să elimine alcoolul.
În aceeași măsură poate afecta și greutatea corporală. Deoarece băuturile alcoolice sunt bogate în calorii.. De exemplu, un pahar de bere este asociat unei felii de pizza.

ATENȚIE! Dacă ai și probleme cardiovasculare, de exemplu combinația dintre medicamentele pentru tensiunea arterială și alcool (chiar și în cantități moderate), reprezintă un adevărat pericol. Ficatul se distruge în timp provocând stări de leșin, greață sau vărsături. Același pericol se ascunde și în cazul pacienților insulinodependenți. Insulina, în contact cu alcoolul duce la apariția hipoglicemiilor severe chiar a comei și poate produce chiar decesul.

 

Iată ce riscuri presupune consumul de alcool aupra diabetului:

▪ alcoolul duce la creșterea tensiunii arteriale;
▪ alcoolul poate agrava neuropatia (afectarea nervilor);
▪ poate duce la deshidratare;
▪ crește riscul de apariție a crizelor de hipoglicemie;
▪ crește riscul de a dezvolta boli de inima.

 

Sfaturi utile în alegerea băuturilor:

▪ Evită vinurile cu conținut redus de alcool – acestea au adesea mai mult zahar decât celelalte. Dacă totuși le preferi, nu bea mai mult de un pahar sau două. Incearcă să limitezi băuturile cu mult zahăr, cum ar fi sherry dulce, vinuri dulci și lichioruri.
▪ Unele bauturi, cum ar fi berea, berea englezesca si cidru, conțin carbohidrați și va influența cresterea nivelului de zahăr din sânge.
▪ Consumă băuturi alcoolice fară zahăr, dietetice. Spirtoasele, vinurile seci și Prosecco nu conțin mult zahăr, deci acestea ar putea fi o alegere mai bună.

‼ Adesea, oamenii, consideră alcoolul ca o scăpare. Adică fac față stresului mai ușor. Este posibil să te simți mai relaxat, insă nu este nici pe departe un mod sănătos de gestionare.
Alege să fii sănătos!