Ingrediente:
- 2 pumni de boabe de fasole;
- 2 morcovi potriviți;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 1 ceapă:
- 1 ardei gras roșu și 1 verde;
- 2 linguri amestec de legume uscate;
- 1 ceapă roșie (pentru servire);
- mărar, sare și piper;
Mod de preparare:
Puneți cu o seară înainte fasolea să se înmoaie într-un vas cu apă (înainte fasolea se alege și se spală). Puneți boabele de fasole la fiert în apă cu sare, după vreo 40 de minute schimbați apă și puneți din nou la fiert într-o apă nouă. Între timp tăiați mărunt morcovul, țelină, ceapă și ardeii grași. Lăsăți să fiarbă.
Adăugați zarzavatul tocat, o lingură de ulei de măsline și lăsați la fiert în continuare la foc mic. Condimentati după gust cu sare, piper și legume uscate.
Când toate legumele au fiert și ciorba a scăzut, luați de pe foc și adăugați și mărarul proaspăt tocat.