0

Ingrediente:

  • 200 g orez;
  • 1 ardei verde;
  • 1 ardei portocaliu;
  • 1 morcov;
  • 2 linguri de mazăre;
  • 2 linguri de măsline fără sâmburi;
  • 1 ceapă verde;
  • Ulei de măsline;
  • Sare;
  • Pătrunjel;
  • 1 lingură zeamă de lamâie;
  • 1 frunză de dafin.

 

Mod de preparare:

Fierbeți orezul în apă cu puțină sare, 1 linguriță de ulei de măsline, și frunza de dafin.
În acest timp, tocați morcovul cuburi, ardeii, deasemenea cuburi (puteți folosi și alte culori), măslinele, ceapa și pătrunjelul și le puneți la călit separat.
După ce se omogenizează, adăgați mazărea, iar pentru mai multă culoare puteți adăuga și două linguri de porumb.
Apoi, amestecați ingredientele salatei cu orezul și o lăsați așa câteva minute pentru a prinde gust ingresientele.
O puteți servi atât caldă, cât și rece, pe post de garnitură.
Poftă bună!