0

Ingredinte:

• 300-400 g file de pui;
• 1 ½ vînătă;
• 2 ardei graşi;
• 2 linguri miez de nucă mărunţit;
• 8-10 ciuperci shampignion;
• 1 morcov;
• 10 roșii chery;
• 8 foi de salată;
• Ulei de măsline;
• 2 linguriţe zeamă de lămîie;
• Sare;
• piper negru măcinat;

 

Mod de preparare:

Carnea de găină se taie pai, se sărează şi se piperează, se rumeneşte într-o tigaie încinsă în ulei, pînă la rumenire. Se stropeşte cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Vinetele şi ardeii (pentru o culoare deosebită folosește ardei de culori diferite) se taie în formele dorite. Roşiile se taie în două sau în patru. Morcovii se taie rondele.

Legumele se pun într-o tigaie separată. Se pune morcovul, vânăta, ardeii, ciupercile (la interval de 2-3 minute). După ce se călesc, se adaugă carnea preparată. După ce se amestecă legumele cu carnea, se adaugă sare şi piper, se pune pe farfurie.

Zeama de lămîie şi uleiul se amestecă, se toarnă peste salată. Dacă doriţi puteţi presăra cu verdeaţă tăiată. Înainte de a se servi, puteţi presăra şi cu nuci măcinate uscate.

O poți servi atât ca o salată rece, cât și caldă!