0

Chifelele de cartofi pot constitui o cină sau un aperitiv. Ele se pot prepara cu fie cu ou, fie cu ulei. Vom prezenta ambele variante.

Ingrediente:

• 1/2 kg cartofi;
• 2 ouă;
• 1 linguriţă unt;
• 3-4 linguri făină de grâu integrală sau albă;
• sare, piper;
• pătrunjel şi mărar verde tocat;
• ulei.

Mod de preparare:

1. Se fierb cartofii- curăţaţi şi tăiaţi felii în apă cu sare. După cca 30 minute sunt fierţi. Se scurg de apa în care au fiert.
2. Se realizează un piure pasând cartofii şi adăugând 1 linguriţă de unt. Se lasă piureul să se răcească,
3. Se adaugă ouăle, sare piper ( dacă se doreşte să fie aperitiv se pune piper puţin mai mult), verdeaţa tocată mărunt, făina. Se amestecă bine.
4. Se formează sfere cât o nucă mare , se dau prin făină , se aplatizează puţin şi se prăjesc în ulei incins la foc potrivit să fie rumenite uşor.

Se servesc calde, simple sau cu salată verde sau cu salată de sfeclă roşie şi hrean.

Varianta de post: 1/2 kg cartofi, 1-2 linguri ulei, 3-4 linguri făină de grâu , sare, piper, verdeaţă, ulei pentru prăjit. Se prepară ca în indicaţiile de mai sus, în compoziţia de cartofi se va înlocui oul cu 1-2 linguri ulei.