Ingrediente:
- 1 kg ciuperci;
- 100 ml ulei;
- 4 căței de usturoi;
- 2 linguri de oțet de mere;
- 1 lingură de piper boabe;
- 2 foi de dafin;
- 1 legătură de pătrunjel sau mărar;
- Sare.
Mod de preparare:
1) Spală bine ciupercile în apă rece și apoi le fierbi 15 minute în apă cu sare, foi de dafin, oțet și boabele de piper;
2) După fierbere, le strecori bine și le așezi într-o salatieră;
3) Dacă ciupercile sunt mari, le poți tăia felii. Dacă sunt foarte mici, le poți lăsa și întregi. La acest capitol depinde de preferințe.
4) Zdrobește usturoiul și amestecă-l cu câteva linguri de zeama în care au fiert ciupercile. Adaugă ulei după dorință și după cât îți permite dieta și apoi adaugă compoziția peste ciupercile din salatieră;
5) Ameste-că ușor ca să se asozoneze și să se îmbine gusturile. În final adaugă verdețurile și din nou mai amestecă puțin!
Salata este gata și se poate de servit!
Îți dorim poftă bună!