Stresul și diabetul-o legătură demnă de luat în vedere

Trăim vremuri în care stresul e un lucru obișnuit în viața noastră. El a devenit o chestie de rutină și uneori nici nu-l mai observăm. Suntem stresați în trafic, la magazine, la muncă, nu dormim suficient de mult și mâncam pe apucate. Staticile arată că în jur de trei sferturi dintre adulți au avut un nivel mediu de stres în ultima lună și acest lucru este îngrijorător, dat fiind faptul că stresul ne poate îmbolnăvi, iar diabetul este una dintre afecțiunile pe care le riscăm.
Dacă ținem cont de faptul că cea mai mare parte din timpul zilei ne-o petrecem la serviciu, putem spune că acesta ne poate îmbolnăvi dacă trecem prin presiune, frustrări și oboseală. Starea permanentă de tensiune și stres aduce adesea cu sine afecțiuni grave ale inimii sau ale sistemului nervos. Specialiştii susțin că stresul prelungit poate declanșa și agrava diabetul, precum și toate celelalte complicaţii cauzate de această afecțiune. Nivelul glicemiei trece in mod repetat de nivelul maxim normal din cauză că organismul luptă și reactionează pentru a face față situațiilor stresante. Atunci când stresul persistă o perioadă mai îndelungată, mecanismele de reglare ale organismului nu mai reactionează adecvat pentru a regla nivelul de glucoză din sânge, astfel se ajunge la diabet.
Există studii care arată că persoanele care au un loc de muncă solicitant sunt cu 21 la sută mai predispuse spre diabet, în comparație cu acei care au un serviciu mai relaxant. Cercetătorii din Israel spun că prea multă muncă poate provoca perturbări ale somnului, ceea ce crește probabilitatea apariției inflamațiilor. Acestea sunt, la rândul lor, un potențial factor de risc pentru diabet.

Paula Butler, şef al departamentului de endocrinologie dintr-un spital din Chicago, spune că mai mulți pacienți, care suferă de diabet, confirmă faptul că nivelul de zahăr din sângele lor depinde de felul în care se simt. Aceasta e încă o dovadă a faptului că există o relație foarte strânsă între stres și nivelul de glucoză din organism.
În concluzia celor relatate mai sus, oamenii ar trebui să-și resteze prioritățile și să înțeleagă că sănătatea corpului depinde de sănătatea noastră mintală, de starea de spirit. Se știe din bătrâni că nu există lucru mai important decât sănătatea. Luați o pauză, inspirați adânc, faceți o plimbare scurtă și încercați să vă faceți, în măsura posibilităților, timp pentru oamenii și lucrurile care vă fac fericiți.
Pentru a ține mereu sub control nivelul glicemiei din corpul Dvs., este recomandabil să aveți mereu la îndemână un glucometru. Astfel, veți observa din timp careva schimbări minore, în caz că acestea survin, și veți putea interveni la timp cu o abordare terapeutică. Puteți vedea glucometrele disponibile aici.

Cum măsurăm corect glicemia?

Diabetul e o afecțiune cu care pacientul trebuie să învețe să trăiască. Pentru ca să fie independentă și să se poată bucura de viață, persoana trebuie să știe când și cum să-și măsoare corect glicemia.
Testul de bază, care ajută la depistarea diabetului, e măsurarea glicemiei (nivelul glucozei din sânge). El trebuie făcut dimineaţa, pe stomacul gol, la cel puţin 10 ore după ultima masa.
Dacă pacientul suferă deja de o formă de diabet care necesită tratament injectabil cu insulină, acesta poate fi ținut sub control numai prin măsurarea zilnică a glicemiei. Această procedură se face cu ajutorul unui aparat numit glucometru. În dependență de gradul de diabet, există câteva scheme de măsurare a nivelului glucozei în sânge:
– De patru ori pe zi, înainte de fiecare injecție cu insulină. Între ora 7:00 și 7:30, 13:00 și 13:30, 19:00 și 19:30, 22:00 și 22:30. Testul se poate face și de câte ori e necesar, dacă există suspiciune de hipo sau hiperglicemie.
– De trei ori pe zi, la fiecare două ore după cele trei mese principale.
– O dată pe zi, la ora 3:00 dimineața.
Glicemia mai poate fi stabilită şi prin intermediul analizei de urină, dar această metodă oferă rezultate mai puţin exacte. Totuşi, testul de urină este obligatoriu, atunci când nivelul de glucoză e mai mare decât 250 mg/dl, sau dacă indicatorul din timpul zilei sau al nopţii e mai mare decât 300 mg/dl.

De regulă, medicul este acel care poate recomanda dacă e sau nu cazul să se facă un test al indicelui glicemic, în funcţie de fişa medicală şi de stilul de viaţă al pacientului. Există totuşi cazuri în care aceste teste trebuie să fie făcute neapărat:
– Dacă eşti însărcinată, pentru a preveni diabetul gestaţional.
– Dacă urmezi deja un tratament cu insulină.
– Dacă ai adesea hipoglicemie cu sau fără simptome.
– Dacă urina conţine cetone, din cauza nivelului mărit de zahăr în sânge.
Este recomandat ca rezultatele glicemiei să fie notate, astfel pacientul poate să monitorizeze cum influenţează anumite alimente, stări de spirit sau eforturile fizice nivelul zahărului din sânge. Cu cât mai multe informaţii se vor aduna, cu atât mai uşor va fi să se menţină glicemia la nivel optim.
Ţineţi cont de faptul că cel puţin jumătate din bolnavii de diabet nu au simptome clinice caracteristice. Din acest motiv, este recomandată un test al nivelului glicemiei cel puţin o dată la trei ani, pentru depistarea timpurie a diabetului.
Dacă sunteți în căutare de glucometre ușor de folosit sau consumabile pentru acestea, vă invităm să accesați magazinul nostru online și să alegeți ceea ce vi se potrivește cel mai bine.

Măsurarea glicemiei devine mai simplă și mai accesibilă!

Glucometru, teste, lancete, insulina, analize… sunt cuvinte și obiecte indispensabile în viața de zi cu zi a unui diabetic. Pentru ca să poți ține maladia sub control și pentru a avea o viață normală, în primul rând e nevoie de un regim strict de monitorizare a glicemiei.
Din fericire, medicina modernă oferă o multitudine de aparate și de consumabile comode și ușor de folosit pentru bolnavii de diabet. Un dispozitiv performant de măsurare a glicemiei poate uşura mult viaţa unui diabetic. Pe lângă faptul ce e mai uşor de utilizat, el oferă şi rezultate mult mai exacte, lucru extrem de important pentru a ţine sub control diabetul. Mai mult ca atât majoritatea glucometrelor moderne nu necesită să fie calibrate, au memorie încorporată, oferă un rezultat chiar şi în șapte secunde şi efectuiază analiza cu o cantitate foarte mică de sânge. Într-un cuvânt, ele te scapă de vizitele frecvente la spital, îţi reduc din cheltuiele pentru analize, iar dimensiunile lor îţi permit să le porţi cu tine.

Noi știm că diabetul e o boală care presupune multe cheltuieli, pe care nu toţi pacienţii şi le permit. Ne dorim ca orice bolnav de diabet să se poată bucura de o viaţă normală și tocmai din acest motiv venim cu o ofertă excepțională:
• poţi primi GRATUIT un glucometru nou, cu husă de păstrare şi dispozitiv de înţepare, dacă cumperi două cutii de teste și două cutii de lanțete(a cîte 100 măsurări).
• dacă ai deja un aparat, dar îţi doreşti unul mai nou şi mai performant, atunci te anunţăm cu drag că avem o promoţie şi pentru tine. Adu-ţi dispozitivul vechi la noi, cumpără două cutii de teste (a câte 100 măsurări) şi primeşti la schimb un aparat CLEVER CHECK nou nouţ.
Nu mai sta pe gânduri, profită de oferta noastră şi bucură-te de ultimile inovaţii în domeniul măsurării glicemiei la un preţ excepţional! Te aşteptăm cu drag!